ΥΠΕΡΗΧΟΙ ΚΑΙ ΤΡΙΠΛΕΞ ΑΓΓΕΙΩΝ

Τι είναι το υπερηχογράφημα triplex;

Το υπερηχογράφημα triplex (ή υπερηχογράφημα duplex έγχρωμης ροής) συνδυάζει τις πληροφορίες της συμβατικής υπερηχογραφικής απεικόνισης ενός αγγείου και τις πληροφορίες εξέτασης της ροής στο αγγείο με Doppler. Επίσης, με την εξέταση αυτή ο ιατρός βλέπει πώς ρέει το αίμα στο αγγείο και μετρά την ταχύτητα ροής. Έτσι, μπορεί να ελέγξει την πορεία του αγγείου, να υπολογίσει το μέγεθός του και το βαθμό στένωσής του, αν υπάρχει.

Το συμβατικό υπερηχογράφημα χρησιμοποιεί υπερήχους (κύματα ήχου τα οποία δεν μπορεί να ακούσει το ανθρώπινο αυτί). Ένας υπολογιστής μετατρέπει τα κύματα σε δισδιάστατες ασπρόμαυρες εικόνες, που λέγονται απεικόνιση B-mode.

Το υπερηχογράφημα με Doppler μετράει το πώς τα κύματα ήχου ανακλώνται σε κινούμενα αντικείμενα, εν προκειμένω στα ερυθρά αιμοσφαίρια του αίματος, και στέλνει τις πληροφορίες στον υπολογιστή, ο οποίος παράγει έγχρωμες εικόνες που απεικονίζουν τη ροή και ορισμένες αλλοιώσεις των αγγείων.

Η εξέταση triplex, επομένως, συνδυάζει τις πληροφορίες για τη δομή με τις πληροφορίες για τη ροή στο αγγείο.

Ο ιατρός σας μπορεί να ζητήσει αυτή την εξέταση για μελέτη ορισμένων αγγειακών παθήσεων, όπως π.χ.

  • Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής
  • Αποφρακτική νόσος καρωτίδας
  • Αρτηριοπάθεια κάτω μελών
  • Κιρσοί φλεβών κάτω μελών
  • Φλεβική θρόμβωση
Υπέρηχοι και τριπλεξ αγγείων - Samsung H60 IMAGING-Elena-Vasileiadi-Drakotou-Ygeia-Larisa

Υπερηχογραφήματα παντός τύπου
με το κορυφαίο μηχάνημα
Samsung H 60

Για ελαστογραφία ήπατος Shear wave :

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Για για υπερηχογράφημα ώμου :

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Για για υπερηχογράφημα μαστού και θυρεοειδούς με ελαστογραφία και με το μοναδικό σύστημα αυτοδιάγνωσης S detect :

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Οι υπέρηχοι, τα τριπλεξ αγγείων και οι ελαστογραφίες στο «Υγεία Ιατρική Απεικόνιση» , πραγματοποιούνται από ιατρικό προσωπικό, με υψηλή επιστημονική κατάρτιση, με τον νέο και σύγχρονο έγχρωμο υπερηχοτομογράφο, τελευταίας ψηφιακής τεχνολογίας, H 60 της εταιρείας Samsung.

Το συγκεκριμένο σύστημα υπερήχων, είναι κατάλληλα σχεδιασμένο ώστε να μας παρέχει άριστη ευκρίνεια εικόνας αλλά και να ανταποκρίνεται με ιδιαίτερη αξιοπιστία στις σύγχρονες απαιτήσεις της γενικής ακτινολογίας- παθολογίας, καλύπτοντας με επιτυχία το ευρύ φάσμα και την ποικιλομορφία των κλινικών αναγκών του εξεταζόμενου.

Τι προετοιμασία χρειάζομαι;

Ειδική προετοιμασία χρειάζεται μόνο για τις εξετάσεις κοιλίας ή κοιλιακών αγγείων. Για τις υπόλοιπες εξετάσεις δεν χρειάζεται κάποια προετοιμασία.

Πώς γίνεται η εξέταση;

Η διαδικασία που θα ακολουθήσει είναι:

  1. Πριν αρχίσει η εξέταση θα πρέπει να καθίσετε ή να ξαπλώσετε όπου σας δείξουν.
  2. Κατόπιν θα απλώσουν πάνω στο δέρμα της περιοχής που θα εξεταστεί ένα ειδικό gel, για καλύτερη διάδοση των υπερήχων.
  3. Ο εξεταστής πιέζει τον ηχοβολέα πάνω στο δέρμα σας και τον μετακινεί μπρος πίσω. Αυτό μπορεί να είναι λίγο ενοχλητικό αλλά δεν πονάει. Κατά τη μετακίνηση αυτή ο ηχοβολέας στέλνει πληροφορίες στον υπολογιστή και εμφανίζονται οι εικόνες στην οθόνη.
  4. Στη διάρκεια της εξέτασης μπορεί να ακούτε ένα ρυθμικό ήχο σαν φύσημα που αντιπροσωπεύει τη ροή του αίματος στο εξεταζόμενο αγγείο.
  5. Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης μπορείτε να επιστρέψετε στις δραστηριότητές σας κανονικά.