ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΤΟΝ 3D ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟ CLARITY ΤΟΥ ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ PLANMED.

Ο Φινλανδικός οίκος PLANMED  ήταν αυτός που εισήγαγε τον πρώτο πλήρως αυτοματοποιημένο μαστογράφο τη δεκαετία του 80 με αυτόματη ισοκεντρική κίνηση του βραχίονα, προσαρμοζόμενη μεγέθυνση και συμπίεση δύο φάσεων. Τη δεκαετία του 2000 προχώρησε σε πλήρως Ψηφιακούς Μαστογράφους με σύστημα αυτόματης έκθεσης ακτινοβολίας και τεχνολογία TriFilter για χαμηλότερη δόση ακτινοβολίας. Είναι μία εταιρεία με πολύ μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στην τρισδιάστη απεικόνιση τόσο στην οδοντιατρική όσο και στην ιατρική.

Το Clarity αποτελεί το πλέον πρόσφατο επίτευγμα του οίκου Planmed στο οποίο ενσωματώνονται τελευταίες  τεχνολογίες με στόχο την επίτευξη πολύ υψηλής ευκρίνειας  με χαμηλή δόση ακτινοβολίας.

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟΣ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟΣ (3D ΤΟΜΟΣΥΝΘΕΣΗ)

Το «Υγεία Ιατρική Απεικόνιση», θέλοντας να προσφέρει στις γυναίκες τns ευρύτερης περιοχής μας τις πλέον καινοτόμες τεχνικές και υψηλού επίπεδου υπηρεσίες για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου μαστού, εγκατέστησε τον 1ο στη Θεσσαλία Ψηφιακό Μαστογράφο 3D Τομοσύνθεσης του πρωτοπόρου κατασκευαστικού Οίκου Planmed Φινλανδίας Clarity™ 3D κατασκευής 2017, σχεδιασμού 2016.

Πρόκειται για ένα μηχάνημα ιδιαίτερα φιλικό για τη γυναίκα, βραβευμένο για το design του, με εργονομικό σχεδιασμό και λεπτομέρειες που επιτρέπουν τη διευκόλυνση της διεξαγωγής της εξέτασης τόσο για την εξεταζόμενη όσο και για τη χειρίστρια.

Επιπλέον, έχει τα εξής πλεονεκτήματα:

  • Σύστημα τοποθέτησης μαστού Unique MaxView.

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της μαστογραφίας είναι ότι δυσκολεύεται να αναδείξει τους καρκίνους που βρίσκονται στο οπίσθιο τμήμα του μαστού, κοντά στο θωρακικό τοίχωμα. Εκεί κρύβεται συχνά ο καρκίνος. Ο λόγος είναι ότι το οπίσθιο τμήμα του μαστού δεν απεικονίζεται στη μαστογραφία, ειδικά στους μικρούς μαστούς. Με το σύστημα MaxView ο μαστός «έλκεται» προς τα μπροστά κατά τη διάρκεια της εξέτασης και έτσι το οπίσθιο τμήμα του δεν βγαίνει εκτός του πεδίου αλλά περιλαμβάνεται σε αυτό. Έτσι, επιτυγχάνεται απεικόνιση έως και 30% μεγαλύτερου τμήματος του μαστού σε μικρούς μαστούς. Απεικονίζεται έτσι όλος ο μαστός έως και τον μείζονα θωρακικό μυ, οπότε δεν μπορούν να κρυφτούν βλάβες.

  • Σύστημα ανίχνευσης δόσης ακτινοβολίας Full Field Flex AEC.

Γίνεται αυτόματη προσαρμογή της απαιτούμενης δόσης ανάλογα με την περιοχή ακτινοβόλησης «διαβάζοντας» όλο το μαστό και όχι μόνο λίγα ενδεικτικά σημεία σε αυτόν. Βελτιστοποιείται έτσι η απεικόνιση με την άριστη δόση για κάθε σημείο του μαστού.

 

  • Continuous syn-and-shoot μέθοδος απεικόνισης για ακρίβεια στην εικόνα.

Χρησιμοποιείται η μέθοδος απεικόνισης Continuous syn-and-shoot για ακρίβεια στην εικόνα. Επιτρέπει εξαιρετικά σαφείς εικόνες τομοσύνθεσης με μεγάλη ορατότητα ευαίσθητων δομών.

 

  • Tomomarker για ακριβή εντοπισμό βλαβών.

Χρησιμοποιείται η μέθοδος Tomomarker για τον ακριβή εντοπισμό των βλαβών. Έτσι παίρνουμε σαφείς και καθαρές εικόνες χωρίς τεχνητά αντικείμενα.

 

  • Soft paddle για ηπιότερο αίσθημα συμπίεσης των μαστών.

Χρησιμοποιείται η τεχνολογία Soft paddle για ηπιότερο αίσθημα συμπίεσης των μαστών και η τεχνολογία SideAccess για βέλτιστη εργονομία για την τοποθέτηση του ασθενούς.