ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ

Ο πλέον ισχυρός και εξελιγμένος Μαγνητικός Τομογράφος στην κεντρική Ελλάδα Siemens Vida 3 Tesla με 64 κανάλια, ο μοναδικός με σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) το οποίο βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα της εικόνας και μειώνει δραστικά τον χρόνο της εξέτασης λειτουργεί στο κέντρο μας.

Μαγνητικός τομογράφος στη Λάρισα_Siemens-Vida-3Tesla_MRI_hero-image_Ygeia-Iatriki-Apeikonisi-Larisa

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Με αυξημένη διάμετρο και ταχύτατους χρόνους εξέτασης,
αποτελεί το ιδανικό μηχάνημα ακόμη και για κλειστοφοβικούς
και ασθενείς έως 250 κιλά.

Ενδεικτικά, μια πλήρης εξέταση εγκεφάλου
χωρίς σκιαγραφικό ή γόνατος
μπορεί να πραγματοποιηθεί σε λιγότερο από 2 λεπτά!

Το μηχάνημά μας είναι το μοναδικό στην κεντρική Ελλάδα
που διαθέτει Τεχνητή Νοημοσύνη,
με το εξελιγμένο πρόγραμμα AI DEEP RESOLVE PRO PACKAGE.

Το πρόγραμμα AI DEEP RESOLVE PRO PACKAGE μας βοηθάει:

  • να μειώσουμε σημαντικά (έως 70%) τον χρόνο της εξέτασης.
  • να βελτιώσουμε σημαντικά την ποιότητα της εικόνας
  • να μειώσουμε τον «θόρυβο» από μεταλλικά αντικείμενα που πιθανόν υπάρχουν στο σώμα (π.χ. αρθροπλαστική) τα οποία στο παρελθόν προκαλούσαν παραμορφώσεις στην εικόνα της περιοχής.
  • να έχουμε αυτόματη επικέντρωση του ασθενούς κατά τη διάρκεια της εξέτασης, μειώνει τον χρόνο τοποθέτησης κατά 30%.
  • να επιτύχουμε επαναληψιμότητα της εξέτασης (να είναι ίδιος ο σχεδιασμός με την προηγούμενη).
Siemens-Vida-3-Tesla_Magnitiki-Tomografia_Ygeia-Iatriki-Apeikonisi_2023

ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ ΦΙΛΙΚΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ

Ο συγκεκριμένος Μαγνητικός Τομογράφος με το μικρό μήκος του και το μοντέρνο και φιλικό ‘’ανοιχτό’’ σχεδιασμό του, με αυξημένη διάμετρο, απλοποιεί την εξέταση τόσο για τους ασθενείς όσο και για το προσωπικό του Κέντρου. Επίσης με τους ταχύτατους χρόνους εξέτασης (έως 70% γρηγορότερα), αποτελεί το ιδανικό μηχάνημα ακόμη και για κλειστοφοβικούς και ασθενείς έως 250 κιλά.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο VIDA είναι εξοπλισμένος με Βιομετρική Τεχνολογία, γεγονός που σημαίνει ότι βελτιώνει την ποιότητα εικόνας διορθώνοντας την ομοιογένεια με βάση την ανατομία του κάθε ενός ασθενούς ξεχωριστά σε κάθε τομή και όχι στο συνολικό πεδίο απεικόνισης όπως άλλα συστήματα. Διαθέτει επίσης ενσωματωμένους ανιχνευτές του αναπνευστικού κύκλου του ασθενούς για εξετάσεις χωρίς κράτημα αναπνοής.

Επιπλέον, ο μαγνητικός τομογράφος μας είναι εξοπλισμένος με πρωτοποριακά και μοναδικά στην Ελλάδα πρωτόκολλα εξετάσεων όπως:

  • Πολυαρτηριακή Πολυπαραμετρική μαγνητική τομογραφία μαστού με πρωτόκολλο Brevis, εξέταση ιδιαίτερα σημαντική για την αναγνώριση ακόμη και των αρχικών μορφών καρκίνου του μαστού..
  • Πολυαρτηριακή Πολυπαραμετρική μαγνητική τομογραφία προστάτη, νεφρών, ωοθηκών και άλλων οργάνων με ακολουθίες GRASP VIBE πολύ υψηλής χρονικής και χωρικής διακριτικής ικανότητας με ανάκτηση εικόνων κάθε 3,4 δευτερόλεπτα και επεξεργασία Tissue4D, εξέταση κριτικής σημασίας για το διαχωρισμό καλοήθων από κακοήθεις βλάβες.
  • να μειώσουμε τον «θόρυβο» από μεταλλικά αντικείμενα που πιθανόν υπάρχουν στο σώμα (π.χ. αρθροπλαστική) τα οποία στο παρελθόν προκαλούσαν παραμορφώσεις στην εικόνα της περιοχής.
  • Πολυαρτηριακή Πολυπαραμετρική μαγνητική τομογραφία ήπατος με ακολουθίες ελεύθερης αναπνοής GRASP VIBE πολύ υψηλής χρονικής και χωρικής διακριτικής ικανότητας με ανάκτηση εικόνων κάθε 3,4 δευτερόλεπτα και επεξεργασία Tissue4D. Η εξέταση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική στην παρακολούθηση ασθενών με κίρρωση ήπατος/ ηπατίτιδα Β για πρώιμη ανάδειξη ύποπτων βλαβών στο ήπαρ.
  • Μαγνητική αγγειογραφία χωρίς σκιαγραφικό, ιδιαίτερα χρήσιμη για εξέταση νεφροπαθών ή αλλεργικών ασθενών.
  • Εξετάσεις περιφερειακών μικρών αρθρώσεων με εξαιρετικά υψηλή ευκρίνεια.
  • Πολυπαραμετρική Μαγνητική Τομογραφία Νεφρών και Ουροδόχου κύστεως
  • Πρωτόκολλο MapIt για παραγωγή Τ1 και Τ2 παραμετρικών χαρτών για μελέτη χονδροπάθειας αρθρώσεων.
  • Και το πρωτοποριακό πρωτόκολλο μαγνητικής τομογραφίας Whole Body DWI, μια εξέταση που ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα στην παρακολούθηση και την ανίχνευση του καρκίνου και στην οποία οι ιατροί μας έχουν εκπαιδευτεί ειδικά στο εξωτερικό.

ΜΙΑ ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΧΩΡΙΣ ΣΚΙΑΓΡΑΦΙΚΟ Η ΓΟΝΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 2 ΛΕΠΤΑ!

Ο μοναδικός Μαγνητικός Τομογράφος στην Κεντρική Ελλάδα που διαθέτει Τεχνητή Νοημοσύνη, με το εξελιγμένο πρόγραμμα AI DEEP RESOLVE PRO PACKAGE μια πλήρης εξέταση εγκεφάλου χωρίς σκιαγραφικό ή γόνατος μπορεί να πραγματοποιηθεί σε 1 λεπτό και 58 δευτερόλεπτα!

Προετοιμασία Ασθενή για Εξετάσεις Μαγνητικής Τομογραφίας

Για τις περισσότερες εξετάσεις με μαγνητικό συντονισμό δεν είναι απαραίτητη κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία. Ο ιατρός ή ο τεχνολόγος θα σας κάνουν κάποιες ερωτήσεις πριν υποβληθείτε στην εξέταση. Πάντοτε συμπληρώνετε και υπογράφετε ένα σύντομο ερωτηματολόγιο. Θα ερωτηθείτε αν φέρετε στο σώμα σας μεταλλικά αντικείμενα (τεχνητές αρθρώσεις, τεχνητές οδοντοστοιχίες, μεταλλικά stents, κ.α). Θα σας ζητηθεί να βγάλετε ότι μεταλλικά αντικείμενα φέρετε πάνω σας.

Siemens-Vida-3Tesla_MRI_Features_Magnitiki-Tomografia_Ygeia-Larisa_Magnitikos-tomografos-Features